4 Şubat 2011 Cuma

2. Bölüm Özeti

Bir efsane yeniden doğuyor. Aşkın tarihi baştan yazılıyor.

Sultan Süleyman karşısında Alex'i bulmayı beklerken, Mahidevran'la karşılaşır. Alex saray personeli tarafından son anda durdurulur. Yaşanan bu karışıklığın sorumluluğu İbrahim'e kalır. Sultan Süleyman İbrahim'i sert bir şekilde fırçalar. Yaşananlardan sorumluluk hisseden Valide Sultan, Sultan Süleyman ile konuşmaya karar verir. Ama beklemediği bir tepki ile karşılaşır. 

Süleyman bir elçi aracılığıyla Macar kralı Layos'a hedeflerini anlatan bir mektup gönderir. Sultan Süleyman kendi iktidarından önce de alınması denenen, ama bir türlü feth edilemeyen Rodos'a sefere çıkmakta kararlıdır. 

Sultan Süleyman'ın kardeşi Hatice Sultan ise odasına dolan keman sesinden çok etkilenir. Hızla keman sesinin kaynağını bulur. Kemanın sahibini hayran bir şekilde izlemeye koyulur. 

Sultan Süleyman Alex'e yeni bir isim verir. Alex'in artık Hürrem olarak anılacağı haberi, sarayda hızla yayılır. Bu haber saraydaki kimilerini rahatsız eder. Hürrem'in hızlı yükselişi tepki toplar. Valide Sultan'ın yardımıyla, Mahidevran Hürrem'e ağır bir ceza verir. Mahidevran, Hürrem'e onu bu cezadan kurtarabileceğini söyler. Ama bir şartı vardır. Hürrem bu şartı kabul edecek mi? Bu sırada Sultan Süleyman, Hürrem'in cezalandırıldığından habersiz. Hürrem'i yanına çağırır. Süleyman, Hürrem'in cezalandırıldığını öğrenecek mi? Süleyman'ın olanları duyması nelere neden olacak?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder