4 Şubat 2011 Cuma

5.Bölüm Özeti

Mahidevran, bebeğini düşürmenin suçunu Hürrem'de bulur. Haremin koridorları kavga sesleriyle inler. Gülşah, Mahidevran'ı Hürrem'in üzerinden zorlukla alır. Hürrem'in sağlığı hiç iyi görünmüyor. Mahidevran, Hürrem'in yanından uzaklaştırılır. 

Valide Sultan'ın olaylardan haberdar olması uzun sürmez. Valide Sultan soluğu Mahidevran'ın yanında alır. Mahidevran'a haddini bildirir. Mahidevran'ın söyledikleri ise Valide Sultan'ı şaşkınlığa uğratır. Hürrem'in sağlığı ise kötü. Kalfalar onun durumunu başkalarından saklamaya karar verir. Hürrem'in nerede olduğu haremde merak uyandırır. 

Sultan Süleyman, Macaristan kralı Layos'un kendisine karşı yaptığı hadsizlik karşısında çok sinirlenir. Hiç düşünmeden seferin yönünü Belgrad'a çevirir. Sefer kararının duyulması halk arasında büyük bir çoşku ile karşılanır. 

Hürrem'in durumu ağır. Sultan Süleyman'ın onu görmek istemesi olay olur. Hürrem, Sultan Süleyman'ın yanına gitmez. Sultan Süleyman ise reddedilmiş olmasına şaşkın. Hürrem'in yanına gider. Sultan Süleyman, Hürrem'in halini görünce neler olacak? Sultan Süleyman, Mahidevran'a nasıl bir tepki verecek?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder