5 Şubat 2011 Cumartesi

BBP'den "Muhteşem Yüzyıl" Protestosu "Müstehcen Yüzyıl"

Büyük Birlik Partisi İstanbul İl Başkanı Bayram Karacan:

"Osmanlı Sultanlarını "şehvet düşkünü", Osmanlı'ya devlet adamı yetiştiren Enderun'u "gay kulübü" ve cihan padişahlarını doğuran anaların barındıkları haremi de "genelev" gibi tasvir eden filmler yapılıyor" "Osmanlı'nın sanki başka bir meziyeti, zaferleri yokmuş gibi bir kesim inatla Osmanlı'yı iftirayla kendi içdünyalarındaki sapıkça fantazilerine uydurmaya çalışıyorlar."

"Bu tür sapıkça eserlerin yapılmasına, hatta izlenmesine izin vermesinler"

Büyük Birlik Partisi İstanbul İl Başkanı Bayram Karacan, Şişli Movieplex sinemasında il yöneticileriyle birlikte "Sultanın Sırrı" filmini izledi. Filme girmeden önce sinema önünde Kanuni Sultan Süleyman'ın adını lekelediği iddiasıyla bu gece Show Tv ekranlarında başlayan "Muhteşem Yüzyıl" isimli diziyi hedef alan bir basın açıklaması yaptı.
 


"MUHTEŞEM YÜZYIL DEĞİL, MUHTEŞEM REZALET"

"Muhteşem Yüzyıl" dizisi ile ilgili olarak "Adı daha çok 'Muhteşem Rezalet' olurdu herhalde" ifadelerini kullanan Karacan, "Bu akşam gösterimi başlayan, henüz izlemediğimiz ama medyadan edindiğimiz bilgilere göre Osmanlı Sultanlarını "şehvet düşkünü", Osmanlı'ya devlet adamı yetiştiren Enderun'u "gay kulübü" ve cihan padişahlarını doğuran anaların barındıkları haremi de "genelev" gibi tasvir eden filmler yapılıyor. Osmanlının sanki başka bir meziyeti, zaferleri yokmuş gibi bir kesim inatla Osmanlı'yı iftirayla kendi içdünyalarındaki sapıkça fantazilerine uydurmaya çalışıyorlar. Bunu esefle kınıyoruz" diye konuştu.

RTÜK'E ÇAĞRI: "BU TÜR SAPIKÇA ESERLERİN YAPILMASINA, HATTA İZLENMESİNE İZİN VERMESİNLER"

Karacan, dizinin dönemi sadece harem hayatı üzerinden anlattığını iddia ederek, "Buradan yetkililere ve özellikle RTÜK'e çağrıda bulunmak istiyoruz. Bu diziyi yapanlar ve yayınlayanlarla ilgili gerekli tedbirleri alsınlar. Ülkemiz demokrasiyle yönetiliyor. Fikir özgürlüğü var ama bunu insanların tarihine, kültürüne, geçmişine sövecek kadar geniş şekilde kullanılmasına karşıyız. Bu tür sapıkça eserlerin yapılmasına, hatta izlenmesine izin vermesinler. İlla film yapılması gerekiyorsa, Osmanlı'nın bıraktığı eserleri, zaferlerini, fetihlerini, medeniyetini, kültürünü ön plana çıkaracak eserler yapsınlar" diye ekledi.



NEDEN SULTANIN SIRRI?

Türkiye'nin petrol üreten merkezlere en yakın ülke olmasına rağmen akaryakıtı en pahalı satın alan ülke olduğuna dikkat çeken Karacan neden "Sultanın Sırrı" filmini seçtiklerini ise şöyle anlattı: "Bu sinema filmi Sultan Abdülhamid tarafından 20. yüzyılın başında Alman mühendislere hazırlattırılan ve hemen yanı başımızdaki petrol bölgelerinin tespit edildiği bir haritanın konu edildiği bir film. İki sebepten bu filmi seçtik. Birincisi, petrol henüz insanların hayatına bu denli girmemişken bir padişahın o dönemde bu günleri o günlerden görüp işin uzmanlarına bir petrol haritası hazırlatıp devlet arşivine kazandırmasına şahit olmak istedik. Milli Mücadeleden sonra ülke sınırları içinde kalan Batman, Bitlis, Diyarbakır ve Siirt bölgelerinde de petrol bölgeleri tespit ediliyor. Ülkemiz dışında kalan coğrafyada petrol çıkarılıyor, hatta dünyadaki en önemli petrol üretim merkezlerinden biri oluyor. Ama ülkemizde Batman bölgesi haricinde hiçbir yerde petrol çıkarılmıyor. İkincisi de, ülkemiz petrol üreten merkezlere en yakın ülke ama dünyanın en pahalı akaryakıtını kullanıyoruz. Biz, bunu apaçık "milleti kazıklamak" olarak değerlendiriyoruz."

Sultan Abdülhamid'in Osmanlı tarihinin önemli şahsiyetlerinden biri olduğunu söyleyen Karacan, kamuoyuna bu filmin izlenmesi için çağrıda bulunuyoruz. Her zaman bu tür sanatsal eserler ortaya çıkmıyor. Biz ne kadar çok ilgi gösterirsek, destek verirsek bu tür filmlerin sayısının artacağını düşünüyoruz" dedi. (Doğan Haber Ajansı)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder