4 Şubat 2011 Cuma

3. Bölüm Özeti

Macar Kralı Layoş'a giden elçi Behram Çavuş, saraya ulaşır. Ama gördüğü kötü muamele sonrası öldürülür. Topkapı sarayında ise Sultan Süleyman, Rodos'a sefer düzenleme kararı alır. 

Mahidevran, Hünkar'ın kendisi için hazırladığı yüzüğü Hürrem'in parmağında görür. Ama sinirini çıkarma şansı olmaz. Mahidevran aniden yere yığılır. Hekimbaşı, Mahidevran'ı muayene eder. Onun verdiği haber, haremde yüzlerin gülmesine neden olur. Yüzü asılan tek kişi ise Hürrem olur. Mahidevran gebedir. 

Sultan Süleyman halkla kaynaşmak ister. İbrahim'le birlikte tedbil-i kıyafet çarşıya gider. Halkın dertlerini dinler. Rodos'a yapılacak sefer için hazırlıkları inceler. Sultan Süleyman ve İbrahim'in savaş için yeni fikirleri vardır. 

Hürrem duyduğu haber üzerine Sultan Süleyman'ı görmek ister. Ama Mahidevran hamile olduğu haberini vermek üzere Sultan Süleyman'ın yanındadır. Hürrem'in Sultan'la görüşmesi mümkün olmaz. Mahidevran ile Hürrem arasında gerilen sinirleri, Valide Sultan yumuşatmak ister. Ama Mahidevran'ın sinirini dindirmek kolay olmayacaktır. 

Rodos için sefer hazırlıkları sürerken Macar Kralı Layoş'un hediyesi, Topkapı sarayına ulaşır. Açılan hediye karşısında herkes şaşkınlığa uğrar. Sultan Süleyman hiç düşünmeden yeni bir hedef belirler, Belgrad. 

Sultan Süleyman'ın Hürrem'e hediye ettiği yüzük ortadan kaybolur. Yüzüğünün çalındığını düşünen Hürrem ortalığı ayağa kaldırır. Ama yüzüğü bulması mümkün olmaz. Olayı çözen ise İbrahim olur. Ama saraydaki hassas dengeleri koruması gereken İbrahim, durumu Valide'ye anlatır. Olayı ortaya çıkarmak ise Valide Sultan'a düşer.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder